TIDUR

Setiap manusia diberi 24 jam, dalam masa ini kita perlu bijak cara menguruskan. Tetapi bukan lah topik ini kita nak bincangkan. Tidur. Ye ini lah topik yang nak kongsikan. Tidur… Read more »

FOMO

Setiap Selasa radio Zayan ada SEMBANG DEEP bersama Fynn Jamal termasuk host Mawi, FBI dan Anas. Tajuk yang mereka bincangkan pada hari ini ialah FOMO. Mula-mula  dengar eh apa itu… Read more »

HIGHLIGHTERS

Jika kita membaca atau menulis nota, mesti kita ada sediakan highlighters bukan? highlighters ni penting bagi memudahkan keyword yang perlu ditekankan. Highlighters datang dalam pelbagai warna, setiap satunya mempunyai tujuan… Read more »

TAHUKAH ANDA?

TAHUKAH ANDA? Tahukah anda madu adalah sejenis makanan yang tidak pernah rosak! Hal ini kerana ahli arkeologi telah menemui periuk madu di makam Mesir kuno yang berusia lebih daripada 3000… Read more »

PRESTASI ANAK

Sebagai ibu bapa mesti kita risau mengenai prestasi anak di sekolah. Adakah mereka faham belajar atau tidak di sekolah. Kita nak bantu mereka pun kadang-kadang tidak tahu cara dan teknik… Read more »

TIPS BELAJAR

Antara tips belajar yang efektif untuk score A! Selamat beramal. 9 tips belajar yang boleh diambil! Jom baca dari cikgu tuition Set Clear Goals : Kenapa perlu ada clear goals?… Read more »

CLEARANCE SALE

Baru – baru ni cikgu natrah pergi ke kedai popular untuk beli whiteboard maker dengan buku latihan. Tapi buku latihan yang cikgu natrah nak dah habis. Cepat betul habis. Subjek… Read more »

WARNA PENUTUP BOTOL

Perasan tak jika kita hendak membeli air, kita akan dapati perbezaan warna penutup botol seperti warna putih, biru, hijau. Emm menarik kan? Apa maksud warna penutup botol ini? Lagi pula… Read more »

5 KELEBIHAN KELAS ONLINE

5 KELEBIHAN KELAS ONLINE Sejak COVID 19 melanda di seluruh negara, kaedah online telah digunakan bagi memudahkan komunikasi baik di pejabat mahupun di peringkat sekolah.  Tidak dinafikan pada peringkat awal,… Read more »